Motor - Rijklaar maken

Hé motorrijder, het is weer tijd om je motor uit de winterslaap te halen!

Herken jij ook zo van die ochtenden waar een tas koffie (of meerderen?!) na een zware avond toch wel echt noodzakelijk is om de dag toch zo gesmeerd mogelijk te laten verlopen..
Wel, net als jou kan je motor ook wel eens last hebben van opstartproblemen na die lange winterslaap! Neen, dan is koffie niet de juiste oplossing…
Wij helpen je graag een handje om toch alles gesmeerd te laten verlopen tijdens die oh zo zalige eerste motorrit van het jaar!   
Waar moet jij aan denken ?

 • Verzekering 
  Zonder verzekering mag je dus echt niet de baan op! Check dus eerst of je verzekering na die lange wintermaanden terug actief is.
 • Accu & brandstof 
  Van een paar maanden stilstaan gaat je accu achteruit en loopt hij zelfs langzaam leeg. Geen druppellader gebruikt? Vergeet je accu niet op te laden & zorg ook voor voldoende brandstof.
 • Contactslot 
  Veeg de sloten en het contactslot schoon en spray ze in met contactspray voordat je de sleutel erin steekt. Zo voorkom je dat er vuil en stofdeeltjes tussen de contactjes van het slot komen.
 • Vervang je motorolie
  Na een seizoen rijden, is je motorolie behoorlijk vuil geworden. Voordat je de weg op gaat, is het verstandig om je motorolie te verversen. Wij stelden zorgvuldig een gamma voor je samen, hierin vind je verschillende soorten motoroliën zoals voor 2T of 4T motoren. Zelf de motorolie vervangen is een koud kunstje.
 • Remmen
  Check de kleur van de remvloeistof, deze moet helder zijn! 
  Controleer ook de remoliereservoirs op vocht. Water in je remolie herken je aan vochtdruppels in de verbindingslang tussen reservoir en remcilinder, of aan de binnenkant van de dop van het reservoir. Zit er meer dan een beetje waterdamp of is de remvloeistof niet meer helder? Vervangen! Een overzicht van remvloeistoffen van de beste kwaliteit vind je hier.
  TIP: Spuit voor de eerste start remreiniger in de inlaat, dit voorkomt dat de accu onnodig op zijn donder krijgt! Let wel op, een hele kleine hoeveelheid is voldoende, je wilt immers geen brand veroorzaken.
 • Ketting
  Stof is onvermijdelijk na een lange tijd stilstaan, dit kruipt ook tussen de ketting. Bovendien zal het vet op de ketting al wat uitgedroogd zijn, smeer dus zeker de ketting nog even in met een van onze kettingvloeistoffen.

 • Verlichting
  Toch ook een goed idee om na te gaan is of je verlichting het nog goed doet.

 • Motorhelm + juiste kleding!
  Ja, een helm is verplicht! Koop hem dus ineens goed, je motorhelm mag niet te klein of te groot zijn, dit voor je concentratie & veiligheid.
  Nu je toch je helm gaat controleren, check zeker even of er geen krassen op je vizier zitten.
  Motul M1 Helmet And Visor Clean reinigt de helm & het vizier aan de buitenkant zonder sporen achter te laten + het anti-insect effect zorgt voor een beschermende laag waar insecten zich niet aan kunnen vasthechten.
  Motul M2 Helmet Interior Clean zorgt voor de binnenkant van je helm! Het bacteriedodend reinigingsmiddel is immers speciaal ontwikkeld voor helminterieurs, het frist de helm op, doodt de bacteriën en verwijdert onaangename geuren van de binnen voering zodat men de helm opnieuw met plezier kan dragen.

Last but not least:

 • Motul M4 Hands Clean
  Deze handenreiniger lost het vet, olie en hard vuil op dat anders maar moeilijk weg te krijgen is met een gewone handzeep. Het product is te gebruiken zonder water, superhandig onderweg! De handreiniger is bovendien dermatologisch getest, droogt de huid niet uit en is niet schadelijk of agressief voor de huid.

MisterOil helpt jou

snel het juiste type smeermiddel vinden

Smeermiddelen

Zoek & vind op een eenvoudige manier het geschikte product dankzij duidelijke filters

Additieven

Op zoek naar een additief? Dankzij duidelijke filters vind je makkelijk een geschikt product

Professional?

Heb je een btw nummer?
 • Ontdek jouw voordelen op maat! 

Meer informatie  

Registreer mij als pro

Merken

Elk merk heeft zijn eigen sterkte

Daarom is het aanbod van MisterOil zeer uitgebreid. Zo kan iedereen een geschikt product vinden, aangepast aan de behoefte van het voertuig!

Ontdek de merken
Merken

Additieven

Additieven = Toevoegingen

Door het gebruik van additieven verklein je de kans op technische ongemakken.
DUS -> Additieven zijn vitaminen voor je auto & zonder additieven wordt hij ziek.

Ontdek het aanbod
Additieven
MisterOil

Hello!

Wij merkten op dat u surft vanaf een andere locatie dan NL.
Nous avons remarqué que vous visitez de l'extérieur de NL.
We noticed that you are visiting from outside NL.

Kies een van volgende aub:
Veuillez choisir l'un des suivants:
Please choose one of the following:

BE MisterOil Belgium     FR MisterOil France     NL MisterOil Nederland     EU MisterOil Europe