Maak je auto klaar voor de zomervakantie

Ga je deze zomer met de wagen op vakantie? Fijn, je kan uitkijken naar een zorgeloze en ontspannen tijd. Maar voor je vertrekt, heb je nog wat voor te bereiden. Vergeet niet je wagen vakantie-klaar te maken. Want het laatste wat je wil is autopech. Met deze  5 tips kan je veilig vertrekken? 

1. Controleer de hoeveelheid en kwaliteit van de koelvloeistof

Bij een lange rit, en zeker in hoge temperaturen, is de kans op een oververhitte motor het grootst. Een controle van de koelvloeistof is daarom zeker aan te raden. Voer deze controle uit als de motor koud is. In het gesloten koelsysteem zal dan de vloeistof volledig in het expansievat teruggevloeid zijn en is het peil correct. Dit expansievat is meestal doorzichtig, wat het nazicht heel gemakkelijk maakt. 

Voor je de vloeistof vervangt, kijk je welke kleur de huidige vloeistof heeft. Veelal is deze groen/geel of rood/roze van kleur. Gebruik bij het vullen dezelfde kleur, als beiden worden gemixt kan dit mogelijk problemen veroorzaken. De gebruiksklare universele koelvloeistof van Bardahl kan wel met elk type gebruikt worden, zonder problemen. 

Op het reservoir staat een minimum en maximum aangegeven. Is er niet meer voldoende vloeistof, vul je dit eenvoudig bij. Draai de dop voorzichtig open. Hier kan nog wat druk op zitten. 

Let op: is de koelvloeistof in het vat niet meer helder? Ga dan zeker eens langs de garage. Merk je dat het peil regelmatig verlaagt, kunnen er kleine lekkages zijn. Hier kan je Wynn's Cooling System Stop Leak gebruiken.

 

Naar onze koelvloeistoffen

 

2. Check het oliepeil

De motorolie heeft verschillende functies. Hij smeert en beschermt de onderdelen en heeft een onderhoudende rol door te koelen en te reinigen. Kies daarom voor een kwalitatieve olie die geschikt is voor uw wagen. Je verbetert er de rijprestaties van de wagen mee en zorgt voor een brandstofbesparing.

Het oliepeil controleren is vrij eenvoudig door de peilstok. Maak de stok met een doek schoon. Plaats de stok terug in het reservoir en haal hem er na enkele seconden terug uit. Is het niveau van de olie tussen de aangegeven minimum en maximum waarde, is alles in orde. Bij te lage stand vul je deze bij met behulp van een trechter. Controleer het peil om de 2000 km. 

Ons assortiment van motorolie is zeer uitgebreid. Gebruik de handige filters op de overzichtspagina om de geschikte olie te vinden. Bij twijfel kan je het onderhoudsboekje nakijken. Hierin vind je informatie over de geschikte olie voor uw wagen. Tip: Tijdens een autoreis is het handig om een flacon van 1L bij te hebben.  Dit kan helpen bij onvoorziene omstandigheden.

 

Naar onze motoroliën

 

3. Vul de ruitenreiniger bij

De ene ruitenreiniger is de andere niet. Een kwalitatieve vloeistof zorgt voor een goede reiniging en beschermt het glas tegen vuil. Daarnaast is hij ook licht waterafstotend, zodat het zicht bij regenweer optimaal blijft. Let op dat de vloeistof niet te aggressief is en de rubber niet aantast. In ons assortiment vind je de beste reinigers en heb je ook nog de keuze tussen verschillende geurtjes. Dit maakt het gebruik toch aangenamer. 

Voor de zomer zijn er specifieke ruitenreinigers, met bescherming tegen straatvuil, stof, uitlaatgassen en insecten. Zo is de Wolf Windscreen Washer Summer Ready to Use een uitermate geschikt product. Vul het reservoir bij voor je vertrekt zo heb je zeker voldoende voor de hele reis.

 

Naar onze ruitenreinigers

 

4. Gezonde en koele lucht met de airco

Ga je op reis naar de zon? Dan reken je vast en zeker op de airco voor de nodige verkoeling. De airco reinigen voor je vertrekt is dan ook geen overbodige luxe. De vervelende geuren in het luchtcircuit of in het interieur worden gemakkelijk verwijderd met onze Airco Kit van Bardahl. De 3-delige kit garandeert een grondige reiniging zodat in de wagen ook een gezonde zuivere en koele lucht hangt. Dit maakt een lange autorit veel aangenamer. 

 

5. Additieven

Geef de wagen een extra verwenbeurt. Hij zal jou tenslotte veilig naar je vakantiebestemming en terug naar huis brengen. Onze aanbevolen additieven voor dit seizoen zijn de motorreinigers van Bardahl en de Wolf Radiator Cleaner of Sealer & Conditioner

Over het nut van de additieven lees je hier nog meer.

 

Onze aanraders voor een veilige autorit naar je vakantiebestemming:

MisterOil helpt jou

snel het juiste type smeermiddel vinden

Smeermiddelen

Zoek & vind op een eenvoudige manier het geschikte product dankzij duidelijke filters

Additieven

Op zoek naar een additief? Dankzij duidelijke filters vind je makkelijk een geschikt product

Professional?

Heb je een btw nummer?
  • Ontdek jouw voordelen op maat! 

Meer informatie  

Registreer mij als pro

Merken

Elk merk heeft zijn eigen sterkte

Daarom is het aanbod van MisterOil zeer uitgebreid.
Zo kan iedereen een geschikt product vinden, aangepast aan de behoefte van uw voertuig!

Ontdek de merken
Merken

Additieven

Additieven = Toevoegingen

Door het gebruik van additieven verklein je de kans op technische ongemakken.
DUS -> Additieven zijn vitaminen voor uw auto & zonder additieven wordt hij ziek.

 

Ontdek het aanbod
Additieven
MisterOil

Hey there

Wij merkten op dat u surft vanaf een andere locatie dan NL.
Nous avons remarqué que vous visitez de l'extérieur de NL.
We noticed that you are visiting from outside NL.

Kies een van volgende aub:
Veuillez choisir l'un des suivants:
Please choose one of the following:

BE MisterOil Belgium     FR MisterOil France     NL MisterOil Nederland